Leverancier van productielijnen gaat verder als zelfstandig familiebedrijf

RIMAS B.V. uit Beringe ontwikkelt en produceert machines en productielijnen voor diverse sectoren. LIOF is in 2010 toegetreden als aandeelhouders. RIMAS koopt deze aandelen nu terug en gaat op eigen kracht verder. 


Mondiaal Limburgs familiebedrijf
Rimas is in 1994 opgericht en was oorspronkelijk een dochter van de Manders Groep. De onderneming is nu in handen van de familie Verstraten met Mark Verstraten als directeur. RIMAS heeft wereldwijd machines en lijnen ontwikkeld en geïnstalleerd, voor onder andere de elektronica- en semiconductorin-dustrie, de automotive sector, de luchtvaartsector, solarindustrie en diverse andere industrieën. Een sector waarin continue innovaties plaatsvinden. Dat vergt van Rimas een ondernemende houding en bereidheid om risico’s te nemen en vooruit te investeren.


Investeren vanuit overtuiging
LIOF is in 2010 toegetreden, oorspronkelijk samen met Eurotech. Als regionale ontwikkelingsmaat-schappij kan LIOF meer risico nemen. Daardoor kan zij innovatieve bedrijven in de start- of groeifase financieel ondersteunen. Vanuit de overtuiging van de kracht van RIMAS is LIOF het aandeelhouder-schap aangegaan. Met dit extra kapitaal kon RIMAS haar plannen voor groei en productontwikkeling realiseren. 


Volgende fase
RIMAS komt nu in een nieuwe fase en LIOF kan terugtreden. Dit past ook bij het uitgangspunt van  LOF om na een bepaalde periode weer uit te stappen. De middelen die hiermee vrijkomen kunnen weer worden ingezet om in nieuwe kansrijke initiatieven in Limburg te investeren. 


BV Limburg
RIMAS versterkt de Limburgse economie. Niet alleen door het aantal banen dat zij creëert maar ook door haar investeringen in innovatieve ontwikkelingen. En dit alles laat de BV Limburg groeien.
 


Dit artikel komt voor in de onderwerpen